Dit jaar ga ik voor het tweede jaar van start met Weids voor Ouders. Waarom? Omdat ik denk dat ik, als ouder van een hoogbegaafd kind, niet de enige ben die regelmatig met de handen in het haar zit. Inmiddels is mijn kind alweer een paar jaar de basisschool ontgroeid maar als ik veel dingen van te voren had geweten dan…

Het doel van deze avonden is om ouders creatieve manieren aan te bieden om een levenslange diepgaande verbinding te creëren met hun kind.

Een ander doel is informatie geven over hoogbegaafdheid.

En een heel belangrijk onderdeel is het uitwisselen van ervaringen. Peers onder ouders vinden.

Inspiratiebronnen zijn:

  • Het boek “The artist’s way voor ouders” van Julia Cameron. Inspirerend, bruisend en energie gevend.
  • De cursus “Talenten gedreven werken met kinderen” van de Blij met mij-academie. Met werkvormen voor het positief benaderen van het kind. De kring van mensen om iemand heen. Wie kan jou helpen? De talententekening. Het positief roddelen. Om blij van te worden!
  • Het boek “Meer dan intelligent” van Tessa Kieboom. Elke ochtend geef ik hieruit info over het hooggevoelige begaafde kind aan de hand van “Het zijnsluik”.
  • Mijn jarenlange onderwijservaring. 34 jaar inmiddels.
  • Mijn levenservaring van 54 jaar.
  • Mijn geloof in de pracht van de krachtige natuur.
  • Mijn ouders, mijn kind en mijn jeugd.

Kosten: €30,00 per avond van 20.00-22.00 uur inclusief leesvoer, materialen, koffie/thee en lekkers.

Bij 4 deelnemers start de cursus.

Wanneer? Elke eerste maandagavond van de maand in het atelier van Weids.

Maandagavond 4 oktober 2020 start een nieuw jaar. Interesse? Bel of mail gerust. Weids welkom!